Windows XP Tuning

Bejegyezte: Admin 2009. november 1. , , ,


Windows XP Tuning


xp, boot, gif, image, tuning
1., Bootolás gyorsítása
Válasszuk a Bootvis programban a "File --> New --> Next Boot + Drivers Trace" menüpontot. A felugró ablakban hagyjunk mindent az alapértelmezett értékek szerint, nyomjuk meg az OK gombot, és készüljünk fel a 10 másodpercen belüli újraindulásra. Érdemes az optimalizációt úgy futtatni, hogy nem fut egy alkalmazás sem, csak a BootVis.
Az újraindulás után várjunk türelmesen, ne nyúljunk sem az egérhez sem a billentyűzethez. Várjuk meg amíg a BootVis magától betöltődik, és kianalizálja a tapasztalatait. Ez eltarthat egy kis ideig. Ha betöltődött a BootVis akkor megszemlélhetjük az általa generált érdekes grafikonokat, nem mindenkinek mondanak sokat. Ha befejeztük a kémlelődést, lépjünk tovább...
A főmenüből válasszuk a "Trace >Optimize System" opciót. És ismét egy újraindításnak lehetünk tanúi. Várjunk türelmesen! Újraindulás után ismételten várakoznunk kell egy kicsit amíg a BootVis megfelelő helyre teszi az induláskor betöltendő fájlokat a merevlemezen, a gyorsabb elérés érdekében. Ha ez a művelet is befejeződött, akkor nincs más dolgunk hátra, mint hogy lemérjük az új rendszerindítási időnket. Valószínűleg jelentős csökkenést fogunk tapasztalni az induláshoz szükséges időben.
2., Töredezettségmentesítés
Erre a célra használhatod a Windows XP beépített menetesítőjét is, de sokkal nagyobb hatásfokot érhetsz el, ha a Diskeeper programot használod.3., Helyi hálózat beállítása:
Menj a start --> vezérlőpult ---> hálózati kapcsolatokra. ott a helyi kapcsolaton katt jobb egérgombal és tulajdonságok. Az általános fülön katt a TCP/IP protokoll-ra és tulajdonságok. Itt beállthatod az IP címet. Ezt a router kézikönyvéböl tudhatod meg. Ha beállítottad, akkor már nem fogja a PC minden induláskor keresni az IP címet. Így sokkal gyorsabb hálózati indulása lesz a PC-nek.
4., MSCONFIGMenj a Start ---> Futtatás - ra. Itt írd be ezt: msconfig. Az itt mejelenő ablakban a szelektív idndításra katt, majd vedd ki a pipát a system.ini és a win.ini fáljok feldolgozása elől! Ezután az "automatikus indítás" fülön az összes olyan program elől vedd ki a pipát, ami nem kell hogy elinduljon rendszerindításkor. Ezután alkalmaz és OK.

Oszd Meg: Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasdhoz

3 megjegyzés

 1. Névtelen Says:
 2. Üdvözlöm az xp tuning-rol kérdezném nem találom a bootvis menüt,honnan kell indítani v a bios - ban keressem.T.Lásló

   
 3. tacsy003 Says:
 4. Jó napot!
  A bottvist az efy program amit le kell tölteni amit meg is tehet ha rákattint a zölddel írt bootvist nevű szövegre!

   
 5. Névtelen Says:
 6. ha a system.ini és a win.ini elől kiveszed a pipát nemindul a windows "kékhalál"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   

Megjegyzés küldése

Szia!
Kérlek ne használj csúnya szavakat!
Köszi!

Rendszeres olvasók!

_

Bytes átváltó

XP Trükkök

↑ Grab this Headline Animator


Add a Startlaphoz
Magyar Honlap Linkek
Linkajánló katalogusa WYW Directory
Computers Geo Visitors Map
Software Blogs - BlogCatalog Blog Directory
BlogRankers.com Computers blogs
Xp tricks,Windows Tips for New bloggers
toplista

LinkElek http://linkelek.info Linkek Kategorizálva!LinkgyűjtőSEO DirectoryFindsome.infoOSWD.usBlogLookup!